Whatsapp

Jawline Nedir?
Belirgin yüz hatlarına sahip olmak için uygulanan yüz estetiği çeşitlerinden biri olan jawline çene hattı dolgusu olarak da adlandırılmaktadır.  Jawline dolgusu çene ucu dolgusu ile desteklenir. Son dönemde estetik trendi haline gelmiş olan jawline çeneye yapılan müdahalelerle yüz hatlarını belirginleştirme işlemidir. Çeneye yapılan estetik müdahaleler yüz hatlarını belirginleştirmenin yanı sıra daha zarif ve güçlü bir yüz ifadesi ortaya çıkarmaktadır. Ayrıca daha köşeli bir yüze sahip olmak isteyen hastaların da başlıca estetik tercihi jawline dolgusu olmaktadır.

Yüzün çeşitli bölgelerini dolgu uygulamasıyla değiştirmek ve estetik bir görünüm kazandırmak mümkün olmaktadır. Üst yüz bölgesi olarak adlandırılan; alın, şakak ve göz çevresine yapılan dolgu işlemleri orta yüz bölgesinde elmacık kemikleri, yanaklar ve nazolabial çizgilere uygulanmaktadır. Jawline uygulaması ise alt yüz bölgesi alanına girmektedir ve çene ucu dahil olmak üzere çene hattı boyunca uygulanmaktadır.  Çene ucuna dolgu uygulaması talep eden hastaların ortak sorunu çenelerinin olması gerektiğinden daha geride konumlanması ve bundan dolayı yüz hatlarının daha yuvarlak görünmesidir. Yuvarlak yüz hatlarına sahip olan hastalar olduklarından daha kilolu görünmekte ve bu durumdan şikayetçi olmaktadır. Çenenin geri planda durması gıdı bölgesinin öne çıkmasına sebep olmakta ve hasta ne kadar zayıf olursa olsun şişman bir yüz görünümünü oluşmaktadır.

Jawline Nasıl Uygulanmaktadır?
Çene köşesinden çene ucuna kadar olan hatta jaw line adı verilmektedir ancak jawline dolgu uygulamalarında yalnıza bu bölge değil, kulak önünden çene ucuna kadar olan hat baz alınmakta ve buna göre dolgu işlemi uygulanmaktadır. Jawline uygulamasında hem deri altına hem de kemik üzerine iğne ve kanüller yardımıyla dolgu enjeksiyonu yapılmaktadır. Jawline için dolgu maddesi seçiminde mümkün olduğunca sert dolgu maddeleri tercih edilmektedir. Hyaluronik asit içerikli dolgular  jawline  hattı oluşturmak için kullanılmaktadır. Uygulama esnasında ne kadar dolgu maddesinin enjekte edileceği ise hastanın yüz yapısına ve çene çizgisine bakılarak karar verilmektedir. Yani her hasta için ayrı bir enjeksiyon planı oluşturulmakta hastanın ihtiyaçları doğrultusunda kaç cc veya kaç ml uygulanması gerektiğine karar verilmektedir. Hastanın anestezi almasına ihtiyaç duyulmayan bu işlemde uyuşturucu etkisi olan kremler kullanılmakta ve acı hissi bu şekilde ortadan kaldırılmaktadır. Jawline dolgusu oldukça kolay bir işlem olmakla birlikte anında etkisi gösteren estetik bir uygulamadır. Jawline dolgusunun tam anlamıyla yüze yerleşmesi ve istenilen sonucun alınması 1 hafta kadar sürmektedir.

Jawline Uygulamasının Avantajları Nelerdir?
Kalıtımsal özellikler veya sonradan ortaya çıkan deformasyonlar sebebiyle çene hattında oluşan görünüm jawline uygulamasıyla değiştirilebilmektedir. Çene hattı belirsiz olan hastalar olduklarından daha kilolu görünmekte ve yuvarlak bir yüz hattına sahip oldukları için ifadelerinde bozukluklar gözlenebilmektedir. Keskin yüz hatlarına sahip olmak yüz ifadesini doğrudan değiştirmekte ve yüz bölgesinin daha çekici görünmesine yardımcı olmaktadır. Jawline cerrahi bir operasyon olmadığı için hasta uygulamayı yaptırdıktan hemen sonra günlük yaşantısına geri dönebilmektedir. Anestezi gerektirmeyen jawline dolgu uygulamasında iyileşme sürecinde yaşanan sıkıntılar bulunmamaktadır. Özellikle ameliyat korkusu yaşayan ve iyileşme süreci için vakti olmayan hastalara jawline uygulaması oldukça cazip ve etkili bir seçenektir.